Toneelvereniging

Vol Animo

More Website Templates @ TemplateMonster.com - August11, 2014!

Wie zijn wij?

Anne Vos

Ik ben Anne Vos en sinds 1982 lid van Vol Animo. Toneelspelen is mijn passie. Het is heerlijk om in de huid van iemand anders te stappen. Tevens geeft het mij veel ontspanning en voldoening.
Je werkt telkens weer met z'n allen naar een climax toe.
Vlak voor de uitvoering voel ik na al die jaren nog altijd een gezonde spanning. Het geeft een kick om te spelen.William Kroone

Mijn naam is William Kroone mijn mooiste rol ooit was toch wel Nick … een hypochonder in pyjama en een pluche treintje …
Met nog steeds herkenning bij de supermarkt …
De kik, spanning en ontspanning is wat ik vind … het meest leuke aan toneelspelen.
Naast het toneelspel ben ik tevens lid van het bestuur en regel ik een deel van de marketingactiviteiten rondom de vereniging.

Anja te Grotenhuis

Hallo, mijn naam is Anja te Grotenhuis.
Vol Animo is een geweldige groep mensen waar repeteren, lol en humor hand in hand gaan.
Als we op moeten na een seizoen flink oefenen, krijg ik een gevoel van: "Oh..., waar ben ik aan begonnen?", maar eenmaal op de planken is het fantastisch.
Hilde Futselaar

Ik ben Hilde Futselaar en ben in 2004 samen met Sylvia bij een paar repetitieavonden gaan kijken. We waren gelijk om en zijn lid geworden. Het is een leuke creatieve activiteit voor de wintermaanden. Mijn voorkeur gaat uit naar een kleine rol, met de rolverdeling wordt hier dan rekening mee gehouden. Het is gezellig en er gebeurd altijd wel wat, dat wordt dan weer lachen. Vooral komische stukken of kluchten vind ik leuk om te spelen. Wat ik nog wil toevoegen is dat ik met plezier naar de repetitieavonden ga omdat de groep betrokken is met en naar elkaar. Een gezellig stel waar iedereen zich thuis zou voelen!


Henk Katgert

Waarom zit ik bij Vol Animo?

Het moet zijn begonnen op de lagere school. In de 6e klas (tegenwoordig groep 8) werd er zoals op veel scholen een toneelstukje opgevoerd voor klasgenoten en ouders. Ik kreeg een leuke rol en het stuk was een groot succes. Jaren later hoorde ik van het bestaan van Vol Animo en dat men altijd wel op zoek was naar spelers. Ik heb toen een van de repetitieavonden bezocht en me gelijk als lid opgegeven. Dat is nu alweer bijna 35 jaar geleden. Nog steeds speel ik met veel plezier en regisseer ook met enige regelmaat. Vol Animo is een gezellige club mensen waar ik nog vele jaren deel van hoop uit te maken.

Odile Zootjes

Hoi! Ik ben Odile Zootjes.
Ik speel bij Vol Animo omdat ik, ten eerste het heerlijk vind om zo nu en dan even iemand anders te zijn.. En Vol Animo is voor mij een toneelgroep waar je terecht komt in een warm bad.
In April spelen wij onze voorstellingen en de 2 minuten voor de première zijn voor mij, vol kriebels in mijn buik!


Richard Verplanke

Mijn naam is Richard Verplanke, ik zit sinds een aantal jaren bij Vol animo. Een erg gezellig groep waar ik altijd met plezier naar toe ga. Er wordt serieus gerepeteerd, maar als het kan wordt er ook flink gelachen. Voordat de voorstelling begint ben altijd erg zenuwachtig, maar eenmaal op het podium is het weer weg, en ga ik er voor. Het mooiste stuk vond ik “De Italiaanse meesterhand”
Sylvia Oudendag

Mijn naam is Sylvia Oudendag en ik ben sinds 2004 lid van toneelvereniging Vol Animo.
Op de dag van de voorstellingen denk ik vaak, waar ben ik aan begonnen, eenmaal op toneel is de spanning verdwenen.
Mijn leukste rol is toch wel die van Ophelia. Een operazangeres bezig aan haar comeback! Toneel brengt zeker op de repetitieavonden veel ontspanning!
Hanna Van Zelm

Ik ben Hanna. Op mijn basisschool kwam ik al in aanraking met toneel. Heerlijk vond ik het! Eigenlijk is het daarna helemaal verwaterd. Dankzij mijn verhuizing naar Duiven en mijn buurvrouw ben ik bij Vol Animo gekomen. Het is een heel fijne en gezellige groep. Veel lol, maar zeker ook serieus. Echte betrokkenheid. Het is een warme groep. Gezelligheid, lachen, maar zeker ook gedrevenheid.
En dan het optreden! Dan pas beginnen de (gezonde) zenuwen! Grime en kleding, het gaat beginnen.

Ingrid Weeda

Ik ben Ingrid Weeda en speel al vanaf 2009 bij Vol Animo.
Heerlijk om in de huid van een ander te kruipen. De repetitie avond geeft mij ontspanning, gezelligheid en enorm veel lol met elkaar.
2 min voor de première ben ik gelukkig niet zo heel zenuwachtig. Ik loop vaak even heen en weer en zwaai wat met mijn armen, even diep uitblazen en hoppa het podium op.
Marieke Evers

Ik ben Marieke Evers en ik ben sinds 2015 lid van Vol Animo.
Ik ga al jaren naar de voorstellingen van Vol Animo, mede omdat mijn moeder Anne hier al lang in meespeelt. Voor het stuk van 2015 zochten ze nog iemand en het leek mij wel een leuke uitdaging om te doen.
Lekker in de huid van iemand anders kruipen en je helemaal inleven in het personage.
Ik vind het erg spannend en heb veel zin in mijn eerste uitvoering!

Erick Pol

Ik ben Erick Pol en ben al meer dan 10 jaar lid van Vol Animo.
Diverse keren heb ik al prachtige rollen mogen spelen en het geeft me iedere keer weer een enorme kik en ontspanning.
Twee minuten voor de start van de première denk ik altijd waar ben ik aan begonnen … maar als we klaar zijn voel ik me voldaan en goed
Naast mijn druk bestaan als zelfstandig ondernemer is toneelspelen een prima ontstresser.

Yvonne van Leeuwen

Ik ben Yvonne van Leeuwen en ik ben nieuw bij toneelvereniging Vol Animo.
Ik werd ontzettend leuk onthaald, het zijn schatten van mensen en ik ben echt in een warm bad terecht gekomen. Elke week kijk ik er weer naar uit om naar de repetitieavond te gaan. Voor mij is het ontspanning om samen met anderen te repeteren. Ik ben als het ware een avondje uit.
In het verleden heb ik wel eens opgetreden en nu pak ik eigenlijk mijn passie weer op. Toneelspelen! Met vol Animo zal nieuw zijn en daarom kijk ik er nu al naar uit!
Yvonne van de Pavert

Mijn naam is Yvonne van de Pavert, in 2015 ben ik bij toneelvereniging Vol Animo door mijn 2 schoonzussen ,Sylvia Oudendag en Jolanda Hettinga komen spelen.
Elke dinsdagavond ga ik met plezier naar Duiven toe, gebeurd altijd wel wat!
Voor mij is het een heerlijke ontspanning, en leuk om eens iemand anders te spelen.
Ik hou van een kleine rol te spelen en met de rolverdeling daar houden ze wel rekening mee.
Henrieke Smeenge

Hallo! Ik ben Henrieke Smeenge. Sinds december 2015 ben ik lid bij toneelvereniging ‘Vol Animo’.
Een ontzettend gezellige groep mensen met een goede mix van jong/oud & man/vrouw. Ik werd als nieuw lid warm ontvangen en mag meteen bijdragen als souffleur in het komende stuk.
In het najaar van 2016 hoop ik mijn eerste kleine rol te kunnen gaan repeteren.
Toneelspelen is voor mij een heerlijke uitlaatklep en ik vind het een ontzettend fijne bijkomstigheid, dat ik als nieuwe inwoner van Duiven ook mijn sociale contacten kan verrijken bij deze vereniging.
Ik kijk uit naar de eerste voorstelling in april.

Ruan Best

Mijn naam is Ruan Best en ik ben sinds december 2015 gastspeler bij Vol Animo.
Ik vind het erg leuk om te kijken in de keuken van een andere toneelvereniging dan mij eigen toneelvereniging, het Zevenaarse "Uit!".
Toneelspelen is voor mij een heerlijke uitlaatklep. In de huid van iemand anders kruipen en je helemaal inleven in een personage, geweldig vind ik dat!
Vol Animo is een enthousiaste groep mensen waar ik me meteen erg welkom voelde. Elke dinsdagavond ga ik met plezier naar de repetitie toe! Ik kijk uit naar onze voorstelling!
Ron van de Meeberg

In 2016 ben ik gevraagd om eens langs te komen bij de repetities van Vol Animo.
De vereniging was naarstig op zoek naar nieuwe spelers en misschien was het iets voor mij.
Ik sta graag op de planken om muziek te maken maar toneel spelen was compleet nieuw, al zeggen ze thuis dat ik vaak toneel speel…:-)
Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn besluit om lid te worden, wat een club enthousiaste spelers en wat een plezier bij de repetities.
Met een gezonde dosis spanning kijk ik uit naar mijn eerste optreden en ben ik vooral nieuwsgierig naar de reacties van het publiek.

Nienke Lenderink

Mijn naam is Nienke Lenderink. Ik ben in september 2016 bij Vol Animo gekomen.
En het stuk ‘Tis wa’ zal mijn eerste toneelstuk zijn.
De kriebels voor toneelspelen heb ik altijd wel gehad, maar nooit de stap durven zetten. In 2014 ben ik met mijn man in Duiven komen wonen.
Om hier mensen te leren kennen heb ik me aangemeld bij Vol Animo.
Vol Animo is een heerlijke groep mensen waar ik me gelijk bij op mijn gemak voelde. De repetities zijn een heerlijke uitlaatklep.
Hoe mijn dag ook was, na de repetitie voel ik me altijd weer opgeladen.

Van toen tot nu.

Toneelvereninging Vol Animo is opgericht 27 maart 1962 als Rooms-Katholieke Toneelvereniging “ Duiven “ te Duiven.

De toneelvereniging werd opgericht door: de heren Moorman, Roelofs, Reuling en Verlangen.
In de eerste jaren na de oprichting werden twee en soms zelfs drie voorstellingen per jaar ingestudeerd. Nu wordt er eenmaal per jaar een voorstelling door ons gegeven. Deze voorstelling wordt dan meestal twee maal opgevoerd in één weekend.
Van 1993 tot 1997 was er ook een jeugdafdeling van Vol Animo. Deze jeugdspelers hebben vijf voorstellingen opgevoerd. Vanaf 1998 zijn een aantal van de jeugdspelers doorgestroomd naar het “volwassen-toneel”.
Het bestuur van onze vereniging bestaat uit: de voorzitter, de penningmeester, de secretaresse en twee algemene bestuursleden.
Vol Animo is een ijverige, leuke, gezellige vereniging waar plezier centraal staat. Er wordt tijdens de repetitieavonden dan ook flink wat afgelachen. Ook als je een jaar niet wilt of kunt meespelen, zijn er altijd klusjes die gedaan moeten worden. Op die manier blijft iedereen betrokken. Met name rondom de uitvoeringen moet er uiteraard heel wat gebeuren. Denk maar aan het opbouwen van het decor, het regelen van de publiciteit, de aankleding van het decor. Al deze dingen worden geregeld door onze eigen leden en met de hulp van onze vrijwilligers.

Onze Werkwijze.

De vereniging vind het belangrijk om mensen een leuke avond te bezorgen. Meestal brengt men een stuk waar veel om gelachen kan worden. Elk jaar gaat een commissie verschillende toneelboekjes lezen en kiezen vervolgens een stuk. Dit leggen ze voor aan alle leden en dan kiezen ze voor het stuk. Na de keuze van het stuk gaan de spelers kiezen of ze mee gaan doen en kunnen zich opgeven. De regisseur kiest vervolgens de mensen voor de rollen. Deze maakt de rolverdeling. Ook dan kunnen de spelers nog kiezen of ze meedoen om wat voor een reden dan ook.

Als de rolverdeling helemaal klaar is kunnen we starten. Het proces van lezen, leren, repeteren, kledingkiezen, decorontwerpen, belichtingsplan maken en nog veel meer kan beginnen. Uiteindelijke doel is een leuke avond, of middag voor het publiek.

Het bestuur.

Voorzitter - Henk Katgert

Penningmeester - Sylvia Oudendag

Secretariaat - Hilde Futselaar

Algemeen bestuurslid - William Kroone

Algemeen bestuurslid - Richard Verplanke